Голяма новина за заплатите. Министър проговори

Грижа за ведомството й било повишаването на минималната работна заплата

Голяма новина за заплатите. Министър проговори | StandartNews.com

Работната сила трябва да бъде компетентна и в страната трябва да има висока производителност. Тогава се очакват и по-добри възнаграждения за работещите. Коментара направи пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Грижа за ведомството й било повишаването на минималната работна заплата, която скочи с рекордните 20%. Така Шалапатова отговори на твърденията, че пренебрегва политиките за работещото общество в държавата.

„Не е повод за гордост при стотиците хиляди българи в чужбина социалният министър да прави политика от кабинета си в София. Министърът трябва да бъде и добър защитник на правата на българите в чужбина”, посочи тя.

„Министър Цоков има решителността да се увеличи броят на психолозите в училище и още в детската градина. Да се интегрират специалисти, които могат да помогнат за толерантността и за хармоничните отношения между децата, за да няма вербална агресия. Това е политика, която ние водим, но ще даде резултат след време”, каза Шалапатова.

Относно случая с изчезналата 17-годишна Ивана от Дупница Шалапатова посочи, че все още няма изчерпателна информация. „Поемам ангажимента да съобщя какви са бързите и адекватни мерки, за да не се повтаря този случай и с други деца”, обеща тя.

Шалапатова коментира и грижата за децата на убития Пейо Пеев. „Децата са с мярка за закрила. Те не са при чужди хора. Нека да не забравяме, че хармоничната среда за едно дете, когато при биологичните родители има рискова ситуация, винаги се търсят близки. Роднините не са чужди хора. Става ясно, че майката е имала среща с едното дете”, посочи министърката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Васил
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи