Голяма конспирация около хеликоптера с парите. Вярно ли е?

Журналист хвърли съмнение

Голяма конспирация около хеликоптера с парите. Вярно ли е? | StandartNews.com

Голяма конспирация около хеликоптера, който летя опасно ниско над плаж „Градина”, разпръсквайки бутафорни долари с лика на Тато, разви журналистът от списание "Клуб Криле" Димитър Ставрев. Той обвърза скандала с медицинските вертолети.

ВИЖ ОЩЕ: Заради хеликоптера с парите! Падна главата на важен началник

Шумът около прелетелия хеликоптер на плаж „Градина” съвпада с прекратяването на процедурата по наемане на медицински вертолети, каза Ставрев в „Интервюто в Новините на NOVA”.

ВИЖ ОЩЕ: Проговори организаторът на хеликоптера с парите. Историята

„Министър Гвоздейков заяви, че такъв договор няма. Малко е странно, тъй като първата въздушна линейка трябваше да дойде другата седмица. Чух някакъв аргумент, че наземната структура не е готова. Сигурен, че, ако се видим на 30 декември, тя пак няма да е готова при този орязан бюджет”, обясни Ставрев.И поясни, че в случая пилотът на летателната машина не е бил длъжен да пуска полетен план. Бил е обаче задължен да уведоми, че ще лети в дадената зона.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за хеликоптера над Градина! Реклама на невиждано парти у нас

„Доколкото разбрах пилотът е със солиден опит, наясно е с процедурите в авиацията”, каза още журналистът. Според него в ГВА е трябвало да знаят, че от фирмата са правили и преди подобни полети.

ВИЖ ОЩЕ: Банкноти с лика на Тодор Живков хвърчат над плаж Градина

„Не искам да забивам пирон в ковчега на г-н Щерионов. Там проблемите са много отдавна и са много комплексни – подбор на кадри, кариерното им развитие. Публична тайна е че в България под 3000 метра няма радарно покритие. Има само в района на летища”, коментира още Ставрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай