Проговори организаторът на хеликоптера с парите. Историята

Валентин Илиев се изповяда, но срещу него тече проверка

Проговори организаторът на хеликоптера с парите. Историята | StandartNews.com

Проговори Валентин Илиев, организатор на полета с хеликоптер, прелетял опасно ниско над плаж "Градина" и разпръснал бутафорни пари с лика на Тато.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за хеликоптера над Градина! Реклама на невиждано парти у нас

"Каскадата беше извършена от професионалисти. Висящите хора от хеликоптера също бяха каскадьори, вързани по специален начин с харнеси, така че от безопасна гледна точка сме се погрижили за всичко", каза Илиев. Срещу него и екипа, участвал в авантюрата, тече проверка, ще има строги наказания.

ВИЖ ОЩЕ: Банкноти с лика на Тодор Живков хвърчат над плаж Градина

Акцията била за предстояща рекламна кампания.

ВИЖ ОЩЕ: Министър взима мерки срещу хеликоптера с живковите долари

"Тези листчета са от биоразградима хартия, която особено като се намокри, много бързо се ускорява процесът по разграждане. Лицето на Тодор Живков е на банкнотата, защото прави препратка към мястото на събитието, неговата бивша резиденция", каза още Валентин Илиев.

ВИЖ ОЩЕ: Голям чиновник гори заради хеликоптера с парите на Тато

"Хеликоптерът, който е избран беше доста малък и сравнително с лека товароспособност и въздушната му струя е доста по-лека от нормален хеликоптер. Реално той не е вдигал никакъв пясък и е било доста приятно за хората, които са тук", заяви организаторът пред БНТ.

След назначената проверка той и авиационният оператор могат да останат без лицензи. Утре предстои среща на транспортния министър Георги Гвоздейков с ръководството на дирекцията за въздушно-гражданска авиация за изясняване на случая, която може да приключи с уволнението на шефа на дирекцията, защото два дни не е уведомил министъра за случката.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай