Министър взима мерки срещу хеликоптера с живковите долари

Този полет е изключително скандален и направен в разрез с всички правила

Министър взима мерки срещу хеликоптера с живковите долари | StandartNews.com

Прелитането на хеликоптера над плаж "Градина" е извършен против правилата. Това заяви пред Нова телевизия министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Този полет е изключително скандален и направен в разрез с всички правила за летене, коментира министърът. Според него хеликоптер няма право да лети на толкова малка височина.

Разпоредил съм проверка, която трябва да бъде извършена от компетентния орган как се е стигнало до тази ситуация, кой е уведомен, така че предстои сериозно разследване оттук нататък, добави министърът.

По думите му лицензите както на пилота, така и на оператора, могат да бъдат отнети.

От утре започва сериозен анализ на случилото се, съобщи Гвоздейков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Банкноти с лика на Тодор Живков хвърчат над плаж Градина

Вчера от Министерството на транспорта съобщиха, че е разпоредена проверка на хеликоптер и неговия оператор заради извършения полет над плаж Градина. От получените сигнали и видеоматериали е видно, че хеликоптерът лети изключително ниско над земята, а едновременно с това от него се показват хора, които са извън кабината на хеликоптера и изхвърлят предмети по плажа, съобщават от транспортното министерство.

Съгласно изискванията, летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено. Друго нарушение е свързано с това, че е забранено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство, посочиха от министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай