Голяма банка у нас стресна клиентите! Предупреждението

Свързано е с измамите по празнициге

Голяма банка у нас стресна клиентите! Предупреждението | StandartNews.com

Сериозно предупреждение за измами по празниците бе отправено към клиентите на банките.

Една от големите банки в България информира своите клиенти, че покрай предстоящите празници, лицата, занимаващи се с престъпна дейност, стават особено активни и зачестяват случаите с измами.

От банката съветват да бъдете много бдителни и предпазливи при всеки контакт от непознати търговци или лица с Вас, отнасящ се до някои от най-честите опити за измама като:

Спешно теглене и предаване на средства от Ваша страна. В такива ситуации в никакъв случай не пристъпвайте към изпълнение на получените указания и незабавно уведомете правоохранителните органи на телефон 112.

При извършване на плащания към онлайн търговци, както и при продажби и покупки на стоки в платформи за електронна търговия, винаги проверявайте коректността на сайтовете преди да извършите плащане.

Не следвайте линкове, изпратени до Вас от трети лица и не въвеждайте данните за Вашите банкови карти преди да сте се убедили в коректността на насрещната страна. Не предоставяйте на трети лица получената от Вас динамична парола за потвърждаване на дадено онлайн плащане с карта в телефонен разговор или чат приложение.

Бъдете бдителни при плащания по фактури, поради поява на случаи с фалшиви такива. Винаги извършвайте детайлна проверка на сметката и данните на контрагентите си преди да наредите превод, особено при първо плащане към нов контрагент или ако сметката е различна от тази, по която обичайно плащате.

Внимавайте при получаване на съобщения, в които се изисква директно въвеждане на банкова и лична информация под претекст за актуализиране на клиентски данни, в това число: номер на сметка (IBAN), банкова карта, потребителски имена и пароли за онлайн или мобилно банкиране.

"Моля да имате предвид, че ***** АД не изисква по какъвто и да е канал от своите клиенти данни свързани с техните достъпи до приложенията, динамични пароли за потвърждаване на дадено онлайн плащане с карта или картовите Ви данни", съобщиха още от банката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Алекс
преди 1 седмица

Значи, от новината нищо не рабрах. Нито коя е банката която ни предупреждава, нито съществото на измамата.

Откажи
Алекс
преди 1 седмица

Значи, от новината нищо не рабрах. Нито коя е банката която ни предупреждава, нито съществото на измамата.

Откажи