Фандъкова с предупреждение за парковете

Това се налага заради множеството запитвания на граждани.

Фандъкова с предупреждение за парковете | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви във фейсбук какво престои относно забраната за посещения на парковете и градските градини. От поста й става ясно, че това се налага заради множеството запитвания на граждани.

"По мое предложение в софийския оперативен щаб подготвяме организация и правила за поетапно отваряне на големите паркове - първо, само за разходки на малки деца в определени часове", заяви кметът.

Тя уточни, че в неделя екипите на Аварийната дирекция на Столична община, доброволци от общинското формирование и полицията ще проведат обучение за прилагане на терен на създадената организация. Ще се проверят маршрутите, които са подготвени с цел да не допускаме пресичане на потоците и нарушаване на нужната дистанция.

"Забраната за влизане в паркове и градини за всички остава в сила, докато не получим указания от Националния оперативен щаб на база регистриран спад на заболеваемостта. Разговаряхме с министър Ананиев и имаме готовност да координираме действията си", разкри още градоначалникът.

"Получих въпроси защо мислим за отваряне на парковете само за малките деца и техните родители. Мотивите ни са, че за тях е най-трудно да спазват препоръката да стоят вкъщи и те не могат да излизат сами по друго време.

Разходките по тротоари с малки деца не са удобни, нито са най-доброто за тяхното здраве", отговаря кметът на запитванията на столичани.

"В момента в страната ни се регистрира ръст на заболеваемостта и всички въведени забрани, в това число и тези за парковете, са в сила. Останете вкъщи! Важно е, за да можем скоро да излизаме и да се радваме на хубавото време", призова Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай