Екшън в “Малинова долина”. Какво се случва с постройките там

Район "Студентски" съобщи

Екшън в “Малинова долина”. Какво се случва с постройките там | StandartNews.com

Поредната процедура по събаряне на незаконни постройки в ж.к. ‘Малинова долина” се случи на 27 и 28 юли. Това е третата акция за годината, след тези на 27-28 април и на 22-23 юни, съобщиха от общинската администрация на район "Студентски".

Дейностите по премахване на нерегламентираните постройки се организират от район „Студентски“ съвместно със Столичен инспекторат – район „Студентски“, Общинска полиция, 7-о РУ към СДВР, ОП „Екоравновесие“ и Агенция „Закрила на детето“. Събарянето на бараките се извършва съгласно заповед от Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община.

По време на акцията с помощта на багер са премахнати незаконни постройки, наподобяващи самоделни палатки. Почистени са множество найлонови, пластмасови, дървени и строителни отпадъци, оставени от незаконно пребиваващите граждани.

Системните действия на район „Студентски“ не позволяват в кв. „Малинова долина“ да се появи застрояване с незаконни номадски бараки. Благодарение на десетките акции, които районната администрация организира през последните четири години, беше предотвратено заселването в квартала на незаконно пребиваващи семейства от малцинствените групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай