Демерджиев с разкритие за трагедията край Локорско

Петимата задържани са криминално проявени

Демерджиев с разкритие за трагедията край Локорско | StandartNews.com

Разкритие за трагедията край Локорско, в която 18 мигранти издъхнаха, задушени в камион, направи вътрешният министърИван Демерджиев.

Този, който стои в дъното на този трагичен инцидент е човек с досъдебни производства, човек осъждан за каналджийство, каза МВР-шефът пред журналисти в Смолян.

ВИЖ ОЩЕ: Шокиращи подробности за мигрантите в камиона-ковчег. И дете загина

Установили сме всички, които имат отношение към този случай. Полицейските органи си свършиха работата, каза още Демерджиев.

Министърът напомни, че служебното правителство е внесло в 48-ия парламент законопроект, с който се увеличават наказанията за каналджийска дейност.

"За да не се явяват пак тези хора и да извършват пак тази дейност", поясни Демерджиев. Ето един пример до какво води това, добави той във връзка с днешния трагичен инцидент.

"Полицията винаги си свършва работата в тези случаи, свършила е и сега. Резултатите ще бъдат обявени. Крайно време е и парламентът да си свърши работата и да приеме това, което се иска като инструмент, за да можем да се борим с каналджийството", допълни Иван Демерджиев.

И петимата задържани по случая с изоставен край Локорско камион с мигранти са криминално проявени, каза за Нова тв главният секретар на МВР гл. ком. Петър Тодоров.

„Това е един наистина трагичен случай. Към момента има задържани 5 лица. Всички те са криминално проявени с множеството криминални прояви. Две от тях имат множество прояви за трафик на мигранти”, уточни той.

Заподозрените организатори на групата имат две досъдебни производства за миналата година. По едното от тях има условна присъда от 5 месеца лишаване от свобода, подчерта главният секретар на МВР. Гл. ком. Тодоров подчерта нуждата от законови промени и призна, че у нас много малък процент от присъдите са ефективни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай