Делян Пеевски съди Василев за клевета

Делян Пеевски съди Василев за клевета | StandartNews.com

София/Виена. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е подал жалба за клевета срещу банкера Цветан Василев, шефа на 3-и отдел във Федералната криминална полиция на Австрия Ернст Гайгер, журналиста от вестник "Дер Щандард" Маркус Бернарт и международния лобист Барак Алон. Това съобщиха от държавното обвинение за "Стандарт".

Жалбата на Пеевски е по повод публикация в "Дер Щандард", в която Василев твърди, че е получил заплашителен есемес от Пеевски. Според изданието последвала заповед от виенската полиция за арест на депутата. Това твърдение обаче бе отречено официално от МВР и прокуратурата.

От съда уточниха, че не е тяхна работа да провеждат арести. В МВР също не е получавано искане от Австрийската криминална служба за задържане на Делян Пеевски.

"Василев се е хвалил, че плаща на тези лица, те са на заплата при него и в момента устройват пошъл турски сериал, набеждавайки ме в заговор за убийство. А истината е, че "Убиецът казва: дръжте убиеца"! Нека българската прокуратура, в чиято компетентност вярвам, провери има ли сговор и зависимости между тях и ако е така, нека им поиска сметка за безпрецедентното ми наклеветяване", коментира Пеевски пред агенция ПИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай