Даниел Вълчев отсече! Как свалят БФС от власт

Това е ретроградна система отпреди 90-те години

Даниел Вълчев отсече! Как свалят БФС от власт | StandartNews.com

Бившият образователен министър проф. Даниел Вълчев е поредната личност, която изрази възмущението си от грозните сцени по време на протеста на феновете срещу БФС в София снощи.

Той засипа с критики и тези, които управляват футбола ни, и посочи начин, по който могат да бъдат свалени от власт.

Това ръководство на БФС е абсурдо, което се е вкопчило, сраснало се е помежду си. Според мен държавата много лесно може да реши този въпрос. Българския футболен съюз не се самоиздържа. Българската държава и ние всички го издържаме чрез Министерството на младежта и спорта, там много лесно може да се реши, каза в „Пресечна точка“ по Нова Тв проф. Даниел Вълчев.

Освен това не може да се финансира организация, която по абсолютно недемократичен начин функционира. Ще ви дам само един пример. Не може гласовете на Левски и ЦСКА на конгрес на БФС да са колкото на треторазряден отбор, да не обидя някой. Това е как да кажа, нещо също от 90-те години остана, допълни той.

Виждам и драматичната некомпетентност на Министерството на вътрешните работи. Тук не става въпрос за момчета, които са на улицата и някой, който си е изпуснал нервите. Тук става въпрос за това, че за самата работа, те не са обучени да действат по определен начин. Техните ръководители не могат да се справят с такава ситуация и оттук идват купища проблеми, продължи Вълчев по повод действията на органите на реда на снощия протест.

В Министерство на вътрешните работи трябват много дълбоки промени, това е изключително нереформирана система. Аз ще ви дам един много прост пример. Днес известно време предстоях в сградата на Сатиричния театър, знаете, че тя е на една малка уличка между „Раковски“ и Министерство на вътрешните работи, а уличката е примерно 200 метра, но има толкова безкрайни ремонти и заради тях Столична община беше я отворила в едната посока, коментира Вълчев.

След това беше отворена в другата посока, след това беше другата посока еднопосочно, а сега е затворена и в двете посоки, благодарение на което постоянно има коли и в двете посоки. Това само да кажа, на 30 метра от Министерството на вътрешните работи. Така че е изключена възможността МВР да се справи с каквото и да е, след като не могат да се справят с нещо, което е до тяхната сграда, обобщи проф. Вълчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай