Цирк. Село раздава пенсии на улицата

Хората очакват пощаджията, който идва по обяд

Цирк. Село раздава пенсии на улицата | StandartNews.com

Твърде необичайна ситуацияя у нас за раздаване на пенсии.

От два месеца пенсиите се раздават на автобусна спирка в село Тимарево

Доскоро пенсионерите получавали парите си в една от стаите на читалището, но договореността с „Български пощи“ била прекратена. Ново помещение и досега не е намерено.

В деня за раздаване на пенсиите пред автобусната спирка в село Тимарево се събират хора.

Те очакват пощаджията, който идва по обяд. Върху скована от дъски маса мъжът брои парите на всеки, колкото се полага. Хората чакат на студа и се страхуват, че някой ще ги окраде, но нямат избор.

По правило те трябва да получават пенсиите на банкомат в село Белокопитово, но това е невъзможно, ако се разчита на обществен транспорт. Автобус има само за Шумен. Ако нямат лек автомобил, трябва да вървят два-три километра пеша.

"Това е вторият път, който идвам в село да раздавам по мобилен начин пенсиите. Опасно е, но за момента трябва да си изпълнявам задълженията, нямам друг вариант", каза пощенският служител Мехмед Сюлейман, цитиран от БНР.

На 11 декември миналата година кметът на село Тимарево Мехнуриет Басри е поискал да се освободи предоставеното помещение, без в замяна да е предложено друго, става ясно от отговора на „Български пощи“. Частни собственици също са отказали да предоставят помещение за раздаване на пенсиите.

Кметът на Тимарево Мехнуриет Басри отказа да обясни защо се е стигнало дотук и защо не съдейства.

За решаване на казуса в село Тимарево е потърсена подкрепа и от областния управител на Шумен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Радка
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи
Хинмпжо цппгъеагн нвяуикэаоа
преди 2 месеца

Тя цялата ситуация в България е един голяяям цирк, та това ли да е нещо необичайно??!! Кмета на селото досега къде спа??!! Да беше предосгавил временно ( щото и на него нямаше да му е готино) чакалнята в кметството за раздаване на пенсии. Един-два дена докато раздадат "големите пари" все някак щеше да го преживее.

Откажи