Чакат ни още дъжд, сняг и вятър, но синоптик предупреди за нови опасности

Говори Анастасия Стойчева от НИМХ

Чакат ни още дъжд, сняг и вятър, но синоптик предупреди за нови опасности | StandartNews.com

Синоптик каза какви потенциални опасности може да очакваме през декември и какво време ни чака по празниците.

Динамиката на времето, каквато се очертава да има и през декември, носи поредица от преминаващи средиземноморски циклони. В комбинация с нахлуващия студен въздух води до снеговалеж. На 6-7 години се наблюдава по-честа поредица от средиземноморски циклони, които носят повече валежи. По време на празниците ще се редува топло със студено време.

Това каза Анастасия Стойчева, синоптик от НИМХ към БАН в „Интервюто в Новините на NOVA“.

Когато има динамично време трябва да внимава заради комбинацията от валежи от дъжд, снежна покривка, вятър, които създават условия за наводнения, каза тя.

От неделя дъждът ще премине в сняг, предупреди синоптикът. Стойчева посочи, че новият сняг води до предпоставка за лавинна опасност.

През месец декември ще има периоди под климатичните норми, но това няма да ни изведе към студена зима на този етап, посочи синоптикът. Тя каза, че през месеца ще има сняг, както и добра снежна покривка в планините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 4 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи