Блокадата на Кулата остава

Блокадата на Кулата остава | StandartNews.com

Пълната блокада на ГКПП – Кулата - Промахон остава. Това обявиха българските превозвачи. Част от тях участваха в срещата на транспортния министър Ивайло Московски със заместник-префекта на Централна Македония за област Серес Янис Моисядис и с шефа на полицията в Серес в сряда вечерта. "Гърция няма държава, тя се управлява от фермерите, блокада ще има, ако трябва ще е до Великден, може и до лятото", обявиха нашите шофьори след разговора в сградата на митницата на ГКПП-Кулата.

"Няма Европейски съюз, Меркел да дойде тук и да види как шепа гърци се гаврят с хиляди европейци. Блокада ще има от нас до Великден, гръцко Бяло море няма да има, ще има българско Черно море. Да ги заболи и гърците, да видят какво е да губиш хиляди евро", категорични бяха наши превозвачи.

Решението, че контраблокадата остава бе приветствано с аплодисменти. Превозвачите казаха, че ще уведомят блокираните на гръцка територия българи с леки и товарни автомобили, че са им осигурили коридор, за да влязат през Дойран в Македония, за да се приберат в България. „Готови сме дори да осигурим пари, за да помогнем на сънародниците си да се завърнат в домовете си", допълниха те.

Министър Московски каза, че не може да коментира, докато няма резултат от преговорите с протестиращите гръцки фермери и управата на Серес. Преди това обаче сподели, че няма да търпим повече подобно отношение от страна на протестиращите. Увери нашите превозва „и, че подкрепя на 100% действията им, които са провокирани от продължаващата вече 1 месец блокада на границата. По време на срещата той настоя пред Янис Моисядис фермерите да разчистят граничния пункт от тракторите и селскостопанската техника и да вдигнат изцяло блокадата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай