Понеделник,

Блокадата на Кулата остава

От: Администратор -
A
A
A

Пълната блокада на ГКПП – Кулата - Промахон остава. Това обявиха българските превозвачи. Част от тях участваха в срещата на транспортния министър Ивайло Московски със заместник-префекта на Централна Македония за област Серес Янис Моисядис и с шефа на полицията в Серес в сряда вечерта. "Гърция няма държава, тя се управлява от фермерите, блокада ще има, ако трябва ще е до Великден, може и до лятото", обявиха нашите шофьори след разговора в сградата на митницата на ГКПП-Кулата.

"Няма Европейски съюз, Меркел да дойде тук и да види как шепа гърци се гаврят с хиляди европейци. Блокада ще има от нас до Великден, гръцко Бяло море няма да има, ще има българско Черно море. Да ги заболи и гърците, да видят какво е да губиш хиляди евро", категорични бяха наши превозвачи.

Решението, че контраблокадата остава бе приветствано с аплодисменти. Превозвачите казаха, че ще уведомят блокираните на гръцка територия българи с леки и товарни автомобили, че са им осигурили коридор, за да влязат през Дойран в Македония, за да се приберат в България. „Готови сме дори да осигурим пари, за да помогнем на сънародниците си да се завърнат в домовете си", допълниха те.

Министър Московски каза, че не може да коментира, докато няма резултат от преговорите с протестиращите гръцки фермери и управата на Серес. Преди това обаче сподели, че няма да търпим повече подобно отношение от страна на протестиращите. Увери нашите превозва „и, че подкрепя на 100% действията им, които са провокирани от продължаващата вече 1 месец блокада на границата. По време на срещата той настоя пред Янис Моисядис фермерите да разчистят граничния пункт от тракторите и селскостопанската техника и да вдигнат изцяло блокадата.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички