Бирата подмладява с 14 години

Наши учени експериментират, като добавят в пивото цветя, плодове и билки

Бирата подмладява с 14 години | StandartNews.com

Бирата подмладява с 14 години. Тя е здраве. Това доказва тригодишно изследване на наши учени. Те експериментират, като добавят в пивото цветя, плодове и билки и така го превръщат в здравословна напитка, богата на антиоксиданти. И са категорични – в комбинация с физическа активност, отказ от цигари и ежедневен прием на плодове и зеленчуци, бира води до подмладяване с 14 години. Авторите на изследването обаче напомнят – дори полезна, консумирайте пивото с мярка

 

След дълго проучване и безброй експерименти екипът от учени установява, че с някои естествени природни добавки, българското пиво може да се превърне в напитка, която засилва имунитета и предпазва от болести.

"Правим експерименти за повишаване на антиоксидантната активност на пивото чрез добавяне на природни продукти, това са някои видове плодове, билки, цветя, хмелови вещества”, обясни пред Нова тв проф. д-р Габриела Маринова от Института по криобиология и хранителни технологии. Целта не е да се променят вкусът и ароматът на пивото.

 „Всички тези допълнителни съставки не трябва да влошат неговото качество, а напротив – трябва да влязат в абсолютен синхрон с пивото”, добави Маринова. А ефектът от добавките трябва да е благоприятен за организма. Производители на бира вече проявяват интерес към изследването на екипа от учени. Има и ентусиасти, които вече предлагат пиво, богато на антиоксиданти.  В момента се правят опити и за ягодово пиво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай