БГ звезди пеят без пари за първата църква в район "Изгрев"

Благотворителният концерт ще е на 13.05.2023 г. в градинката на КАТ

БГ звезди пеят без пари за първата църква в район "Изгрев" | StandartNews.com

Васил Петров, Графа, Любо Киров, Миро, Данчо Караджов, Мария Илиева и Орлин Павлов ще пеят на благотворителен концерт тази събота, 13.05.2023 г., в парк “Тинтява” /градинката на КАТ/.

Събитието е в подкрепа на новостроящата се първа православна църква “Св. Пимен Зографски” в район “Изгрев”.

„Благодарим на талантливите и обичани български певци, които припознаха нашата кауза - да сбъднем мечтата на поколения изгревчани - да имат църква. Нашият район е последният в София, който няма такава на своя територия, но съвсем скоро първият храм ще отвори врати“, заяви кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Той добави, че това ще бъде една от най-красивите цървки в столицата.

В края на октомври миналата година за първи път над трите квартала – „Дианабад“, „Изгрев“ и „Изток“, прозвуча камбанен звън. Най-голямата камбана на храма бе дарена от д-р Георгиев и съпругата му.

Наскоро завърши поставянето на топлоизоацията и на витражните прозорци на „Св. Пимен Зографски“, предстои поставянето на външната облицовка, а веднага след това усилията ще са съсредточат към храмовия интериор.

Дарения за градежа на църквата могат да се правят по сметката на църковното настоятелство на новостоящия се православен храм „Св. Пимен Зографски“, район „Изгрев“ и в специалните дарителски урни, които ще бъдат поставени на видно място до сцената на събитието.

Дарителска сметка

Общинска банка

IBAN- BG80SOMB91301064474201

BIC - SOMBBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай