Безобразие! Викат линейка заради парното

Безотговорността ни мъчи най-много, каза говорителят на Спешна помощ

Безобразие! Викат линейка заради парното | StandartNews.com

Шокиращи случаи на безотговорност разказа говорителят на Спешна помощ в столицата Катя Сунгарска пред бТВ.

„Виждам, че имаш чанта, сигурно има инструменти вътре. Хайде да ми обезвъздушиш парното, защото ми е студено“, казала пациентка на лекар по Спешната помощ в столицата след сигнал, че „почти умира“.

„Безотговорността ни мъчи най-много“, каза с болка Сунгарска. И сподели, че все още има хора, които лъжат за симптомите си по телефона и когато медиците стигнат на адреса, установяват, че лицето е с коронавирус.

„В този момент не един, а повече хора са в животозастрашаващи състояния и може да загубят живота си“, казва тя. И допълни: „Не знам какво да призова хората. Аз вече се срамувам да говоря, защото се повтаря едно и също и някакви хора не искат да погледнат по-далече от носа си, от егото си, от лакомията си. Това е безобразие.“.

За последната година столичната Спешна помощ е загубила девет души. „Това беше най-голямата ни трагедия. Когато губиш хора от обкръжението си много боли“, каза говорителят на Спешна помощ в столицата.

Сунгарска благодари на всичките си колеги, които продължават да работят в ситуация на пълно себеотрицание. И определи като парадокс факта, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна – отварянето на ресторантите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай