Бедствено положение у нас, пожар унищожава огромни площи

В момента на място работят 13 пожарни екипа и два булдозера

Бедствено положение у нас, пожар унищожава огромни площи | StandartNews.com

С моя заповед обявявам бедствено положение за територията на община Свиленград заради големия пожар в Сакар планина. Това съобщи кметът на общината Анастас Карчев. В момента текат административните процедури, а заповедта ще бъде публикувана скоро на сайта на общината, поясни Карчев.

Бушуващият от вчера пожар е изпепелил 10 000 декара площи. Това съобщиха от Областната администрация в Хасково. Огнището се разви в сухи треви, храсти и смесена гора в землищата на свиленградските села Пъстрогор, Васково, Младиново и Момково, а гасенето вчера бе затруднено от силен вятър и непристъпен за техника терен.

В момента на мястото работят 13 пожарни екипа и два булдозера. В гасенето, което продължава, участват и горски служители от Свиленград. Периметърът на пожара е 15 километра, допълват от областната управа.

Локализиран е пожарът в село Овчарово, община Харманли, където горяха къщи с прилежащите им дворове. Локализиран е и огънят и между селата Коларово и Оряхово, община Харманли и община Любимец. Областният управител на Хасково Гинка Райчева е на мястото на огнените бедствия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай