България в шок! Две момичета се гаврят с момче със специални потребности (ВИДЕО)

Куп свидетели, никой не реагира

България в шок! Две момичета се гаврят с момче със специални потребности (ВИДЕО) | StandartNews.com

Какво се случва с нашите деца? Кога и защо станаха толкова безчувствени и жестоки? Тези въпроси си задава всеки, който е видял видеото от Перник, в което две момичета се гаврят с момче със специални потребности.

Клипът не може да се гледа равнодушно. Толкова е грозно, обезсърчаващо и безнадеждно, че гневът сякаш ни залива, а безсилието буквално ни смачква.

На видеото се се вижда как момиче се кара и раздава шамари на седнало момче на пейката. Казва му да си свали долу ръцете, за да не й пречи да го удря.

Момчето плаче. До него седи друго момиче, което гледа тормоза „от първи ред“. Смее се и се обръща към камерата за снимка.

Трети човек снима гаврата. По думите на запознати, имало е и още ученици – безучастни свидетели на насилието. Коментатори споделят, че това са "побойничките на Перник". Момичетата са на по 13 години, а момчето е на 16 години – казват те.

По-късно от коментари в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че тарторката на групата е известна като побойничката на Перник и е дъщеря на директорката на 7-мо училище в града Анелия Нонева.

Момчето, което е жертва на тормоза, е със специални образователни потребности и учи в  Гимназията по облекло и туризъм в Перник.

Ето какво написа Руми Данаилова - жената, разпространила видеото във Facebook. Грозната случка е от Перник, а клипът всъщност е заснет от "героите" в него, които очевидно се гордеят с постъпката си: "Потресена съм! Качвам това видео с цел родителите на тези "побойнички" да разпознаят децата си! За пореден път някои очевидно невъзпитани добре деца се налагат на други чрез насилие!

До кога се очаква родители на потърпевшите деца да гледат и търпят подобно нещо? Не искам да останат безнаказани, това не се случва за първи път да тормозят децата ни, но нека го направим последен!"

Вижте го, коментарите оставяме за вас:

 

Кметът на Перник Станислав Владимиров излезе с позиция, изпратена след запитване до няколко медии. Той категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: "Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани". Владимиров коментира, че по случая предстои да бъде образувано разследване, а виновните да бъдат наказани.

Кметът каза още, че ще се срещне с момчето и неговите съученици, за да засвидетелства институционалната си подкрепа по случая.  

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mina
преди 5 месеца

Мили момичета, аз имах такъв братовчед- обичах го с цялата си душа- това са най чистите и светли хора, той си замина, но ще си спомням за него докато съм жива- никой не е застрахован да има такова дете- и тогава ако видите как някой се гаври с него ще ви заболи много. Намерете начин да компенсирате това, за да имате покой.

Откажи