Атанасова: Орешарски да освободи министър Андреева

Атанасова: Орешарски да освободи министър Андреева | StandartNews.com

София. "Крайно време е Пламен Орешарски да освободи не само министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, която носи отговорност за загиналите и ранените на гара Яна, но и министъра на здравеопазването Таня Андреева, чиито необмислени действия ще доведат до същите последици", заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова. Изказването й е във връзка с плановете на МЗ за съкращения в системата на здравеопазването.

По думите й "необмислените действия, които смята да предприеме министърът на здравеопазването Таня Андреева, показват не само абсолютна неопитност, но и липса на адекватни управленски решения".

„Доколкото разбрах от синдикатите, не става въпрос за съкращения в болниците, които са търговски дружества сами по себе си, а за съкращения във второстепенните разпределители в бюджетни кредити, т.е. Спешна медицинска помощ, Центровете за трансфузионна хематология, Държавните психиатрични болници", каза Атанасова. „Това е безумие от страна на министър Таня Андреева, там, където има най-голяма нужда от кадри, а именно в Спешната помощ, където недостигът вече е станал хроничен, и от години насам. В държавните психиатрични болници е същото. Там липсват както среден медицински персонал, така и подготвени лекари, защото условията на труд са изключително тежки. В хематологичните центрове ситуацията е същата и министър Андреева ще обрече на това стотици, даже хиляди пациенти да бъдат пред опасността да няма кой да ги лекува и кой да извършва високоспециализирана медицинска дейност", заяви Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай