Арестуваха 10 при акция в Айтос и Карнобат

Полицията подкара нарколаборатории и шофьори

Арестуваха 10 при акция в Айтос и Карнобат | StandartNews.com

Над 10 души са арестувани при специализирана акция на полицията срещу битовата престъпност в Айтос и Карнобат, разбита е и нарколаборатория за „пико”, съобщиха от ОД МВР Бургас, цитирани от „Фокус”.

В момент на производство на високорисково наркотично вещество „пико” е задържано едно лице. За държане на наркотични вещества са образувани други две досъдебни производства.

По време на акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление – Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града са задържани още десет криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления.

Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени са над десет адреса и в двете общини за наличието на крадени вещи. Открити са множество вещи – предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Проверени са и над 50 автомобила за превозване на крадени вещи. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства.

В хода на операцията са извършвани проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1.01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км над допустимото.

В специализираната полицейска операция се включиха и служители от Териториална дирекция НАП – Бургас, проверяващи търговските обекти за съответствие между продадената стока и наличния оборот.

Специализираната полицейска операция, която започна в следобедните часове в събота, ще продължи и в неделния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай