Ансамбъл "Детелини" в топ 5 на международен фестивал

Ансамбъл "Детелини" в топ 5 на международен фестивал | StandartNews.com

Бурса. В условия на жестока конкуренция, ансамбъл „Детелини" от Павел баня, зае четвъртото място на престижния Международен фолклорен форум, „Алтън карагьоз", който се провежда традиционно в град Бурса, Турция.

Във фестивала участваха държавни и самодейни състави от четири континента и осемнайсет страни, а павелбанският ансамбъл се класира след професионалисти във фолклора като Косово, Грузия и Китай. Международно жури с представители от Финландия, Норвегия, Казахстан Гърция и Турция оценяваше участниците през всичките дни на световния форум.

Кольо Кавръков, организатор на „Детелини", сподели, че танцьорите са заложили предимно на шопската игра, защото, по думите му, тя се харесвала изключително много на турската публика.

„Детелини" се завърнаха около 0.30ч., отпочинали и удовлетворени от постигнатите резултати в Бурса. Първите им думи бяха свързани с впечатленията, които „Алтън карагьоз" е оставил у тях – един изключително мащабен форум, който, чрез богатството на националния фолклор, изгражда трайни приятелски връзки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай