Сряда,

Ангелкова иска повече пари за реклама на туризма

От: Стандарт -
190
Ангелкова иска повече пари за реклама на туризма
A
A
A

След заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният министър Николина Ангелкова заяви, че Министерството на туризма ще поиска поне 50% увеличение на парите за реклама за следващата година. В момента те са 11 мл. лв. По думите й, на заседанието е обсъдена Националната програма за реклама за 2020 г. заедно с представители на бизнеса, местни власти и всички, които имат общо с туристическия бранш. Министърът уточни, че все още не може да коментира сезона в конкретика, тъй като се чакат данни за юни. „На срещата представихме различни мерки, очертани в документа, както и реклама на международни пазари, дигитална реклама, пазари с интегрирани компании“, обясни тя.

Според Николина Ангелкова относно средствата за реклама е имало уверение от премиера, че за следващата година те ще са повече. Тя добави, че в края на август ще има повече яснота и конкретика за мерките, с които България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември.

По думите й, в момента министерството провежда срещи с туроператори от Германия, Русия и всички останали пазари в топ 10 и топ 30 за нашата страна. Целта е да се видят тенденциите от самите туроператори от първа ръка.

Николина Ангелкова каза още, че от януари до май ведомството отчита малък ръст от 1 процент за летния сезон, но данните за юни ще са определящи. Тя добави и че единната система за туристическа информация, която предстои да заработи, ще е много важна за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за анализ, но и в борбата със сивия сектор.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички