Андрей Райчев срути вота на БСП

Сериозно ли мислите, че БСП иска избори, които да загуби, коментира социологът

Андрей Райчев срути вота на БСП | StandartNews.com

Сериозно ли мислите, че БСП иска избори, които да загуби?! Така социологът Андрей Райчев коментира възможността социалистите да реализират сценарий за сваляне на ГЕРБ от власт чрез подготвяния вот на недоверие заради водната криза в Перник и други градове. Ако има сценарий, негова цел би била предизвикването на предсрочни избори. Сериозно ли мислите, че БСП иска избори, които да загуби?!, каза Райчев в предаването „Лице в лице” по бТВ. И припомни, че социалистите са загубили два избора миналата година – европейски и местни.

Не може да се говори за сценарий за сваляне на властта, когато става дума за водната криза в Перник. Около тази теза се обединиха при Цветанка Ризова и политологът доц. Стойчо Стойчев и социологът Андрей Райчев.

„Пресилено е да се говори за сценарий и че водната криза цели да свали властта. Чисто имиджово действията, които премиерът предприема с кмета на Перник, изглеждат по-скоро позитивни и положителен пример за взаимодействие между централната и местната власт, отколкото уязвяване или удар срещу правителството”, коментира Стойчев. Райчев обаче  видя по-скоро възможност някой да се възползва от ситуацията, както, по думите му, е било през 2013 г., когато високите сметки за ток доведоха до масови протести и сваляне на властта. Той добави, че при случая с водната криза в Перник става дума за страшна управленска грешка и че в момента недоволството повече прилича на „безадресно ръмжене”, каквото е и в много част на света – Франция, Русия, Унгария. Допускам много страшна управленска грешка, обобщи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай