Вторник,

Ад по Великден! Колко хора пътуват

От: Редактор -
2062
Ад по Великден! Колко хора пътуват
A
A
A

320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма. Пакетите за почивка тази година са между 15 и 30% по-скъпи, показват офертите на туроператори и хотелиери. Въпреки поскъпването, от бранша отчитат ръст в резервациите, уточнява БНТ.

В Сандански очакват около 3000 българи за празниците, а свободни места в хотелите и къщите за гости вече няма. От 700 до 1200 лева за три нощувки, с включени закуска или закуска и вечеря са пакетите за двама души за Великден, които се предлагат в петзвездни хотели в Сандански тази година. Свободни стаи вече няма, а резервациите са основно от български туристи, разказват мениджъри.

"Българите търсят пълна услуга. Искат басейни, минерална вода, сауна, масажи, хранене на по-високо ниво и така нататък. Регионът е супер благодатен, за да направиш нещо различно от това да лежиш в басейна. Рупите са наблизо - на баба Ванга, Мелник, Хераклея Синтика. Сега последните години доста инвестиции се направиха във винарски изби бутикови. Правят се такива маршрути, обикаля се, винените дегустации са изключително популярни.

Според местните жители пък, въздухът е другият фактор, който привлича туристи.

За Великденските празници в града, освен българи, очакват и туристи от Гърция, Северна Македония и Израел.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com