Петък,

9 мигранти остават в болница след жестокия инцидент на АМ Тракия

От: Иван Ангелов, сн. БНТ -
709
9 мигранти остават в болница след жестокия инцидент на АМ Тракия
A
A
A

Вследствие на вчерашната тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ за лечение и наблюдение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора към момента остават 9 души, като всички са в стабилно състояние и без опасност за живота. Това каза пред журналисти управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Очаква се към края на седмицата пациентите да бъдат изписани, каза още той.

След пътнотранспортното произшествие в болницата са закарани 31 души, в резултат на обработката първоначално са оставени за наблюдение 15 души, уточни проф. Йовчев. Един от останалите за лечение пациенти се намира в Клиниката по интензивно лечение и реанимация (КАИЛ), останалите са разпределени в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. "Детето, което установихме, че е на 12 години, остава в КАИЛ. Контролните изследвания късно снощи показаха значително подобрение на излива, който имаше в областта на белите дробове“, посочи проф. Йовчев.

Има пациенти, при които са се наложили хирургични интервенции, но всички са в стабилно състояние и без опасност за живота, коментира още той. От думите му стана ясно, че според направените изследвания има данни, че лицата, постъпили в болницата, са „били в нестандартен режим на съществуване“, но в резултат на терапията нещата са коригирани.

Пътният инцидент, при който един мъж загина, е възникнал около 5:00 часа вчера на 165-и километър на автомагистрала „Тракия“, в района на Чирпан. Катастрофиралият бус е превозвал нелегални мигранти, в него е имало 46 души. Шофьорът на превозното средство е избягал. Предполага се, че водачът е пакистански гражданин, предприети са оперативно-издирвателни мероприятия.

Очаква се по-късно днес от Окръжната прокуратура в Стара Загора да дадат повече информация за разследването на инцидента.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com