780 камери ще снимат папата у нас

Посрещането подготвяно съвместно с президентството, каза Борисов

780 камери ще снимат папата у нас | StandartNews.com
Посрещането подготвяно съвместно с президентството, каза Борисов

Посещението на папа Франциск е голяма реклама за България и съм щастлив и благодарен, че Светият отец прие поканата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети град Раковски, за да инспектира подготовка за посрещането на Негово Светейшество на 6 май. Папата ще бъде в Раковски на втория ден от визитата си у нас.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

780 камери ще снимат месата, ще я предават по цял свят. Вие помните новите църкви, които построихме. Неслучайно папа за втори път идва в Раковски, може да сравните какво е било преди и какво е сега, коментира премиерът. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Папата има покани в стотици държави, това е много тежка организация. Дай Боже, всичко да мине добре. 2 месеца стотици хора изпипват детайли. В света няма да има вестник, който да не пише за папата утре. Това е много добра реклама за България", каза още Борисов.

Той изтъкна, че посещението на папа Франциск е важно и цял свят ще го следи. Това е знак на свят човек, на обичан папа, добави министър-председателят. По думите му посещението е реклама не само за нашата държава, но и за Република Северна Македония, особено с оглед на пътя, който двете страни извървяха и подписания договор за добросъседство. За втори път папа посещава България, което означава че демократичните процеси са необратими, подчерта още министър-председателят.

Премиерът Борисов отбеляза, че се работи съвместно с президентството, за да се представи страната ни добре за визитата на Негово Светейшество. Министър-председателят акцентира върху усилената работа на стотици хора, които са ангажирани с организацията на посещението повече от два месеца. Службите, МВР, кметовете свършиха много работа, каза още министър-председателят.

В Раковски премиерът Борисов посети църквата „Пресвето сърце Исусово“, където папа Франциск ще проведе света литургия с първо причастие на 250 деца. Сравнете какво е било и какво е сега в Раковски. Нямам неизпълнено обещание към Раковски, добави министър-председателят и изтъкна санираните блокове, парковете в града, както и подкрепата на държавата за църквите.

Министър-председателят Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България. Премиерът ще посрещне Негово Светейшество на летище София на 5 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай