300 полицаи блокираха сградата на МФ

300 полицаи блокираха сградата на МФ | StandartNews.com

Близо 300 души се събраха пред служебния вход на Министерството на финансите, където чакат вътрешния министър Румяна Бъчварва да излезе след брифинга с Владислав Горанов. Това съобщи препортер на "Стандарт". 

Преди 15 минути в сградата влезе главният секретар на МВР Георги Костов за среща с Горанов и Бъчварова.

Пред сградата се намират предимно полицаи от Столична дирекция на вътрешните работи и униформени от "Охранителна полиция", които не са на смяна. Те настояват да бъдат изпълнение исканията им, свързани с предложените промени в сектор "Сигурност". 

Малко преди 16,00 часа полицаите блокираха улица "Раковски" при "Славянска". Движението на автомобили е спряно двупосочно.

Главният секретар Георги Костов излезе пред протестиращите вече близо 500 полицаи на кръстовището на "Раковски" и "Славянска" и заяви, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и че "това, което ви интересува, не е на дневен ред." Костов призова протестиращите полицаи да пристъпят към изпълнение на служебните си задължения и да прекратят протеста си, който е незаконен.

"Макар и обидени ние трябва да продължим да изпълняваме служебните си задължения, това ни отличава от останалите", отговори Костов на протестиращите, които заявиха, че са обидени от премахването на социалните им придобивки и намаляването на 20-те заплати.

"Аз не съм тук затова, че ще загубим заплатите, а заради начина по който го направиха", заяви един от протестиращите.

Малко след 16,00 часа полицаите продължават да седят на "Раковски" и да блокират движението.

Костов, който дойде с директора на СДВР Младен Маринов добави, че премиерът е извикал финансовият министър Владислав Горанов и вътрешният министър Румяна Бъчварова на среща утре сутрин в 8,30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай