3 март! Лили честити националния празник от знакова църква (СНИМКА)

Пусна емблематична снимка

3 март! Лили честити националния празник от знакова църква (СНИМКА) | StandartNews.com

Лили Иванова честити националния празник точно в полунощ, като публикува емблематичното стихотворение на Иван Вазов "Възпоминания от Батак", придружено с нейни снимки как се моли в църквата-костница "Света Неделя" в града.

ВИЖ ОЩЕ: Ба­ру­тан­ли­я­та пре­да­ва Ба­так

В хода на Априлското въстание църквата се оказва последната крепост на разбунтувалите се батачани, чийто яростен отпор довежда до Баташкото клане. В черквата са заклани и избити от турския башибозук около 2000 българи, жени, деца, старци.

Един от първите чужденци, описали ужасите в България след Априлското въстание, бил американския журналист Джанюариъс Макгахан, който бил изпратен като военен кореспондент на вестник „Дейли Нюз“. Свидетелствата му от Батак обръщат мнението на Европа и света и ги правят съпричастни на България. Сред големите поддръжници и защитници на страната ни е великият писател Виктор Юго.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи