Вижте поздрава на Италия за 100 г. УНСС

Заедно въвеждаме младите в света на работещите

Вижте поздрава на Италия за 100 г. УНСС | StandartNews.com
  • Заедно въвеждаме младите в света на работещите

 

  •  

Със специални 10 юбилейни страници излезе ВЕСТНИК "СТАНДАРТ" по повод 100-годишнината на най-големия икономически университет в Югоизточна България - УНСС. На 21 май 2020 г. висшето училище, което има  150 партньори в 45 държави, отбеляза 100 години от своето основаване. В юбилейното приложение на "СТАНДАРТ", който може да намерите в големите вериги, бензиностанциите и кварталните магазини, ще откриете поздравленията на Бойко Борисов, Румен Радев и посланици за юбилея на УНСС, 100-годишната история на вуза, както и специално интервю с най-влиятелната българка Кристалина Георгиева, директор на МВФ и възпитаник на УНСС.


Стефано Балди
Посланик на Италия в България

Уважаеми господин Ректор, проф. Димитров,
Уважаеми преподаватели и студенти,
Дами и господа,

За мен е удоволствие да поднеса най-сърдечни поздравления по случай 100-годишнината от създаването на Университета за национално и световно стопанство – един от най-старите и престижни висши икономически институти в Югоизточна Европа.
В качеството ми на посланик на Италия в България имах възможността да осъществя успешно сътрудничество с академичния състав на Университета, като проведох семинари, от които си спомням живия интерес и участие на студентите. Миналата година и Асоциацията Конфиндустрия България – част от системата Италия, стартира проект с Университета, целящ да въведе младите български студенти в света на работещите, установявайки конструктивен диалог, основан върху централното място на институциите и гъвкавостта при създаване на бизнес.
През дългата си история Университетът за национално и световно стопанство се отличава с нивото на подготовка на своите студенти, много от които успешно се изявяват в различни области благодарение на интернационализацията и модерността на академичните програми.
Поздравявам отново всички Вас с пожелание скоро да имаме възможността да продължим успешното сътрудничество.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай