Важна новина за учениците от бившия министър на образованието Денков

Системата на образованието е много разнообразна - гордеем се с олимпийците, каза той

Важна новина за учениците от бившия министър на образованието Денков | StandartNews.com

Няма опасност от „дървени“ ваканции в училищата, смята бившият министър на образованието академик Николай Денков. Ограничаването на цената на тока и увеличаването на режийните средства с 21 процента за училищата с бюджета от април и след това с актуализацията му, са част от мерките за предотвратяването на възможността за подобни ваканции, коментира пред журналисти той.

По думите му  е притеснително, че цената на газа варира, затова никой не може да предскаже какво ще с случи през ноември и декември. Той посочи, че в момента МОН прави преглед на училищата и там, където отоплението е на газ, трябва да бъдат взети предвид преходните остатъци, и ако трябва да се отпуснат целеви средства. След 31 декември бюджетите трябва да бъдат съобразени с цените на газа, отбеляза Денков.

Във Велико Търново Николай Денков коментира, че за да продължи приемствеността в образованието - училищно или университетско, трябва основната грижа да бъде качеството му. „Системата на образованието е много разнообразна - гордеем се с олимпийците в различните дисциплини в международен план и същевременно контрастът с информацията за 27 гимназии от миналата седмица, според която техните възпитаници имат двойки на държавните зрелостни изпити". Приемствеността в системата на образованието трябва да е обвързана с качеството, който и да е министър трябва да продължи да се бори слабите да станат като добрите, а добрите още по-добри, посочи той.

Източник: БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай