Учениците може да се върнат в клас след 13 май

МОН ще предложи отлагане на изпитите за след 7 клас и те да се проведат на 13-15 юни

Учениците може да се върнат в клас след 13 май | StandartNews.com

Без проблеми можем да приключим учебната година при сценарий връщане в клас след края на извънредното положение, т.е. след 13 май. Това заяви на брифинг министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Преместване на изпитите от 4 до 10 дни. Ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни. Училищата няма да имат проблем да изместят кампаниите със седем – осем дена. Във висшите училище ще има отместване на приемните кампании и в Европа“, каза министърът.

МОН ще предложи отлагане на изпитите за след 7 клас и те да се проведат на 13-15 юни. „Няма пречка за външното оценяване след 4 и след 10 клас“, уточни Вълчев.

„Няма да можем да проведем олимпиадите, но това не е фатално. Проблем е, че част от състезанията участват във формирането на баловете. Ще предложим да се вземат резултатите от областните кръгове“, посочи министърът.

Вълчев подчерта, че няма единна организация на обучението при дистанционното обучение. „Факт е, че е трудно, затова отново искам да благодаря за подкрепата на родителите и на учителите“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай