Търсят се млади шофьори на училищни автобуси

Основният проблем е, че няма достатъчно хора, които да бъдат наети, каза министърът

Търсят се млади шофьори на училищни автобуси | StandartNews.com

Има нужда да се привлекат по-млади хора за шофьори на училищни автобуси. Това коментира министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, цитиран от БНТ.

Според него това може да стане чрез създаването на възможности за съвременни технологии, като например, използването на електробуси.

Коментарът му е свързан с катастрофиралия край с. Гостилица автобус с 16 деца от детско-юношеската школа на "Литекс" вчера около 16:00 ч. При случая почина 73-годишният водач на превозното средство.

Проф. Цоков направи уточнението, че в случая става въпрос за автобус на спортен отбор и сподели, че се надява да няма повече такива инциденти.

По думите му основният проблем е, че няма достатъчно хора, които да бъдат наети. „Правят се постоянни прегледи на това доколко функционална е цялата тази база на автобуси в образователната система", каза министърът.

Той посочи, че наскоро е имало сериозна проверка от транспортното министерство за тази дейност. Проф. Галин Цоков направи и уточнението, че "разпределението на училищните автобуси минава през общините".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иво
преди 5 месеца

Като чуят заплащането и отговорноста!

Откажи