Практикантската програма на Vivacom отваря света на телекомуникациите за ученици

Практикантската програма е част от усилията на Vivacom да развива млади таланти

Практикантската програма на Vivacom отваря света на телекомуникациите за ученици | StandartNews.com

Близо 230 ученици от 10, 11 и 12 клас в технически училища в страната ще се включат това лято във Vivacom Практикантска програма. В рамките на близо две седмици учениците имат възможност да видят отблизо света на телекомуникациите. Те ще се запознаят с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключовите технически дирекции – Предоставяне и поддръжка на услуги, Оперативно управление на мрежата, Фиксиран достъп и Информационни технологии.

Практикантската програма е част от фокусираните усилия на Vivacom да развива млади таланти в един от най-динамичните сектори на икономиката. Тя е и възможност за ранно кариерно ориентиране на учениците, част от които по-късно се присъединяват към екипа на телекома. Близо 100 ментори от Vivacom, специалисти в своите области, ще работят с практикантите, които участват в програмата, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора. А една от най-големите групи от ученици започва тази седмица в столицата в дирекция Предоставяне и поддръжка на услуги.

Досега във Vivacom Практикантска програма са се включили близо 100 ученици в общо 4 издания. Седем от участниците в миналогодишната програма вече работят на половин ден във Vivacom, а един от тях е преминал успешно летен стаж в компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай