Събота,

Масово тестват учителите. Само 21% искат ваксина

От: СТАНДАРТ -
167
Масово тестват учителите. Само 21% искат ваксина
A
A
A

Започва масово ваксиниране на учителите. Това стана ясно на по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и други членове на Националния оперативен щаб.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера, казаха експертите. 21% от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана. Приоритетно ще бъдат ваксиниран и непедагогическият персонал в образователните институции, съобщи правителствената информационна служба.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com