Зловещо! Убиецът на детето участвал в търсенето му

В селото твърдят, че Мирослав имал психични проблеми

Зловещо! Убиецът на детето участвал в търсенето му | StandartNews.com

Още зловещи подробности излязоха за 16-годишният младеж Мирослав Б., който бе задържан за убийството и изнасилването на 8-годишно момиченце в самоковското село Ковачевци. Както „Стандарт” вече съобщи детето се прибрало вчера на обяд от училище. Изляло да си играе на поляната и изчезнало, съобщи Нова тв. Близките му помислили, че е отишло да бере гъби и започнали да го търсят. Подали сигнал в полицията, която се озовала за минути на мястото. В издирването се включила цялата махала – 300 души. То продължило до късно пред нощта. Накрая в него били включени кучета, които отвели близките и следователите до съседната къща. Там, увито в одеяло, било открито безжизненото тяло на момиценцето.

ВИЖ ОЩЕ: Зверството в Ковачевци. Смразяващи факти за убиеца

В къщата живее сам 16-годишният Мирослав, който е арестуван. Подозренията са, че той е изнасилил детето и го е удушил. Самият тийнейджър се включил в издирването на момиченцето, което потресе и ужаси селото.

ВИЖ ОЩЕ: Зверство с дете в Ковачевци. Първи подробности

Половината от хората твърдяха, че Мирослав не е психически добре. Това било установено още 2013 г. Беше като дрогиран и крещеше: „Не съм аз”, разказа съседка. Друг съсед обаче възрази: „Ако е бил психически недобре, защо участва в издирването, за да прикрие следите си.”.

ВИЖ ОЩЕ: Детето в Ковачевци починало от задушаване

Мирослав е от ромски произход. Бащата на младежа е починал, майка му е заминала. Младежът има криминални регистрации в системата на МВР, съобщи сайтът news24sofia.eu. Източник от полицията в Самоковско твърди, че младежът е бил задържан множество пъти, а последното му задържане е било само преди седмица за това, че у него не е носил документи за самоличност.

ВИЖ ОЩЕ: Кошмар! Изчезнало дете бе открито мъртво

Мирослав Б. е ходил и често на разпит в детска предагогическа стая, заради подаваните срещу него сигнали от жители на село Ковачевци.

16-годишният Мирослав е завършил само 7-ми клас.

Родителите на 8-годишното момиченце твърдят, че Мирослав бил много агресивен, дори биел свои „приятели“ в селото.

Бащата на починалото момиченце заяви, че е давал незаконно ток на семейството и роднините на Мирослав. „Много пъти сме помагали на семейството. Давахме им винаги пари за храна и хляб”, каза той пред БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай