Зверството в Ковачевци. Смразяващи факти за убиеца

16-годишният младеж бил роднина на жертвата

Зверството в Ковачевци. Смразяващи факти за убиеца | StandartNews.com

Нови, още по-смразяващи подробности за зверството в самоковското село Ковачевци излязоха на бял свят. Както „Стандарт” съобщи 8-годишно момиченце бе изнасилено и убито. След цял ден издирване близките намериха безжизненото му тяло в съседната къща, което от години живее сам 16-годишен младеж. Той е арестуван.

ВИЖ ОЩЕ: Зверство с дете в Ковачевци. Първи подробности

Тийнейджърът е бил роднина на жертвата. Момичето се казва Веселина, предава Нова тв. Тялото му, открито при претърсване на къщата, било увито в одеяло.

16-годишният тийнейджър живее в къщата, откакто се е родил, по думи на съседите му.

Близките на почерненото семейство са шок и искат най-тежко наказание за убиеца

ВИЖ ОЩЕ: Кошмар! Изчезнало дете бе открито мъртво

Местни жители споделят: "Намериха тялото на момичето, като дойде полицията. Като откриха трупа, той бе в махалата. Полицията го задържа и веднага го заведе в районното".

"Когато нямаше пари, съм им давал пари. Ток им давахме, помагахме им с каквото можехме. Виж какво направи той", каза пред телевизията мъж. По думите на местните жители 16-годишният насилник учел някъде по Долна Баня. Те добавят, че той по-скоро се е водил, че учи, но се съмняват наистина да го е правил. 

"Майката е виновна, тя искаше да извърши убийство. Сложи нож в ръката му и остави сина си тук в тази къща. Тръгнала си е и го е оставила без ток, вода и надзор. Пакости е правил, коли е чупил... Ние го казвахме човешки на майката, а тя ни отговаряше, че ще му сложи нож в ръка", споделят още хората от селото.

Зам.-окръжният прокурор на София Нина Панчева заяви пред "Фокус": „Започнато е досъдебно производство под надзора на Софийска окръжна прокуратура. В момента е назначена съдебно-медицинска експертиза. Извършва се оглед и аутопсия на тялото“, допълни Панчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай