Детето в Ковачевци починало от задушаване

Това информира на брифинг Наталия Николова, административен ръководител на Софийска окръжна прокуратура

Детето в Ковачевци починало от задушаване | StandartNews.com

По първоначални данни детето в село Ковачевци е починало от задушаване. Това информира на брифинг Наталия Николова, административен ръководител на Софийска окръжна прокуратура.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зверство с дете в Ковачевци. Първи подробности

„В 22.30 часа в къща в село Ковачевци умишлено е умъртвено малолетно дете на 8 години от женски пол. След съобщение на майката, че го няма от 20.00 часа снощи, то е обявено за незабавно общодържавно издиране. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от ОДМВР – София, детето е установено в съседна на него къща в селото. Към момента приключва аутопсията, назначена по делото. По първоначални данни детето е починало от задушаване“, съобщи Николова.

„Предстоят процесуално-следствени действия, водят се разпити на свидетели. Предстои полицията да докладва материалите и събраните от тях доказателства на наблюдаващия прокурор с оглед на преценка данни за виновността на конкретно лице и привличането му в качеството на обвиняем. Имаме предполагаем извършител на 16 години. Нека да изчакаме да се докладват събраните доказателства на наблюдаващия прокурор“, допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай