Петък,

Защо за Х. Александров Галиче е виновно за Андреа

От: Стандарт -
154
Защо за Х. Александров Галиче е виновно за Андреа
A
A
A

Вина за зверското убийство на 18-годишната Андреа в белослатинското с. Галиче носи цялото село, всички хора в него. Тази теза защити пред Нова тв социалният антрополог Харалан Александров. По думите му вина за случилото се носи и общността в Галиче, допуснала да се стигне до трагичния случай.

ВИЖ ОЩЕ: Бащата на Андреа: Нямаме държава!

,,Как е възможен такъв провал в човешкото развитие? Причината е в това, че човекът не възниква само защото е заченат от хора - в човека трябва да бъде инвестирано, трябва да има морално възпитание, ценности и не на последно място човекът се получава, когато е в общност от други хора. В случая с убиеца на Андреа липсват родителите, липсва моралният авторитет, няма го добрия пример. А хората с психопатно функциониране се забелязват от рано, защото те започват да убиват домашни животни, да бият своите приятелчета'', каза Александров. И допълни: ,,Защо хората в Галиче са отказали да се ангажират с този проблем, при положение че всеки е бил наясно, че проблем има? Нещо се е случило с тази общност. Това е една травмирана общност, която доскоро се ръководеше от ''лидерство'', което е било престъпно (доскорошния кмет на селото Ценко Чоков, б.р.). Това е гето, а не общност'', подчерта социалният антрополог.

Харалан Александров посочи, че такива хора с профила на убиеца от Галиче нямат нормално човешко функциониране и такива трябва да бъдат изолирани от обществото, а по отношение на самото село Александров добави, че тепърва започва неговото лечение и възстановяване след ерата ''Чоков'' и подчерта, че това ще бъде дълъг процес.

В Галиче има едни хора, които не са хора. Това е най-простото обяснение, което може да бъде дадено в случая с тежкото убийство в Галиче, защото то дехуманизира престъпника и това е пример за заучена безпомощност, каза още Харалан Александров.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички