Бащата на Андреа: Нямаме държава!

Протест в с. Галиче иска изселване на фамилията на убиеца

Бащата на Андреа: Нямаме държава! | StandartNews.com
  • Протест в с. Галиче иска изселване на фамилията на убиеца

„Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени“. Това заяви бащата на зверски убитата 18-годишна Андреа. Ученичката бе намерена мъртва – изнасилена и с прерязано гърло. Белослатинското село излезе на протест с искане фамилията на 17-годишния убиец Аксел О., който е съсед на момичето, да бъде изселена. Аксел ограбил парите на момичето – 250 лв., изпратени от баща й, който работи в чужбина, и си купил с тях маратонки и таблет. "Положих огромни усилия да отгледам децата си сам, да ги изуча. Сега дъщеря ми е убита", проплака родителят. „Аз такъв удар вече не мога да понеса. 20-годишни усилия, а сега един боклук посегна на живота на детето ми и разби целия ми живот“, заяви още той пред кабената на бТВ.

Днес е погребението на Андреа и на него ще присъства цялото село.

Жители на Галиче се събраха в центъра му. Хората се организираха в социалните мрежи. Те искат доживотна присъда за убиеца и промяна на закона. Но тъй като младежът е непълнолетен, максималната присъда за него е до 12 години. В селото смятат, обаче, че той няма да излежи и толкова. „Той след няколко години ще излезе. А нашето момиче кога ще излезе“, попита разгневена жителка на Галиче.

Хората недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора заради добро поведение. Бащата на Андреа заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай