Йоско падна в полицейски капан

Търсеният за 10 поръчкови убийства българин бе заловен в Гърция

Йоско падна в полицейски капан | StandartNews.com

Атина. Йосиф Йосифов-Йоско е задържан в Солун при съвместна операция на служители от Главна дирекция "Национална полиция". При специализирана операция, проведена  съвместно с полицейските служби на Република Гърция, на 24 януари във втория по големина град на южната ни съседка е задържан 43-годишният Йоско, известен и като Йоско Костинбродския. Той бе обявен за общодържавно издирване през юни 2010 година, а през 2012-та бе издадена европейска заповед за ареста му. Тогава бе обявен за международно издирване и по линия на Интерпол във връзка с досъдебни производства за извършени тежки престъпления.

Заедно с него са установени и задържани още трима български граждани, единият от които е  криминално регистриран. В жилището, което обитавали четиримата, са открити огнестрелни оръжия, бронежилетки, маски, уреди за нощно виждане, уред за заглушаване на мобилни честоти. Срещу четиримата българи се води наказателно преследване в Гърция.

Интерпол издирва Йоско за 10 поръчкови убийства, побои, рекет, въоръжени грабежи и наркотици. Родните служби за сигурност надушиха следите му преди около месец. Пъзелът започна да се сглобява, след като сочената за негова любовница - Радостина Димова, била открита зверски пребита и изхвърлена край Правителствена болница. по-късно стана ясно, че жената е насинена от Йосифов след спречкване с него. Полицията стигна и до информация, че бандитът се укривал в къща в Солун, която купил преди 4-5 години. Там обаче се подвизавал под чужда самоличност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай