Понеделник,

Цял Солун блокиран за часове заради наша кола

От: Редактори -
250
Цял Солун блокиран за часове заради наша кола
A
A
A

Автомобил с българска регистрация бе задържан в Солун от гръцки полицаи. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора, тъй като в колата са намерени 20 нелегални мигранти. Гонката между полицията и буса е блокирала за часове центъра на Солун.

Ванът с хасковска регистрация не е спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун, съобщава БНР.

За да не предизвика катастрофа, властите предупреждават пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започва преследване с десет полицейски коли. При навлизането на колата в града е била принудена от полицията да спре.

Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин. Това го потвърждават очевидци на ареста.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. Полицията има информация, че цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек.

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com