Трима задържани за убийство на австриец

Сред тях е и 21-годишна жена, занимаваща се с проституция

Трима задържани за убийство на австриец | StandartNews.com

Трима извършители на грабеж, придружен с убийството на 35-годишен гражданин на Австрия са задържани под стража за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Сред задържаните е и 21-годишна жена, занимаваща се с проституция. Другите двама са мъже на 34 и 43 години. И тримата задържани са от Русе.

От държавното обвинение допълват, че на 8 август тази година тялото на 35-годишен австриец е намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът на австрийския гражданин са открити в заложна къща във Варна, където са оставени от задържаните мъже.

При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление са намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, придружен с убийство, те са били установени да държат наркотични вещества и електронна везна.

Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел.

Предстои привличането им като обвиняеми и за държане с цел разпространение на високорисковите наркотични вещества.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане най-тежките мерки за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо тримата обвиняеми.

Справка за съдимостта им показва, че Р. е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби, Л. е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Р. е неосъждана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай