Спасител бабаит отива на съд за побой над французин

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Ще бъде искана марка за държане под стража

Спасител бабаит отива на съд за побой над французин | StandartNews.com

Досъдебно производство е образувано във връзка с боя в Поморие, при който спасител (вдясно на горната снимка) и французин (вляво) се сбиха за свободно място на плажа.

На спасителя е повдигнато обвинение за лека телесна повреда осъществена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост. Това е престъпление от общ характер. Предвидено от закона наказание е затвор до 3 години, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от бТВ.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Ще бъде искана марка за държане под стража.

Старши комисар Калоянов заяви, че случая е от 24 юни. „Не мога да бъде детайлен, защото има съдебно производство и свидетелските показания са тайна. Конфликтът е възникнал вследствие спор за място под чадър в свободната зона на плажа“, посочи той.

„Конфликтът е възникнал заради спор за място на свободната зона на плажа, обясниха от полицията в морския град. Боят на плажа вече е бил приключил при пристигането на униформените, а разпитите на свидетелите били доста противоречиви. Именно поради тази причина спасителят не е бил задържан в същия ден“, подчерта старши комисар Калоянов.

Предстои изясняване на обстоятелства кой е започнал скандала, кой пръв е проявил вербална и кой физическа агресия.

От полицията добавиха, че подобни случки са ежедневни по българските плажове. И дадоха пример със случай от днес, при който отново на плажната ивица в Поморие две компании са се снимали взаимно, след което се е стигнало до вербална агресия и замеряне с пясък. Полицейски екип се е намесил и е предотвратил разрастването на конфликта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай