Солена глоба за джигит карал с 132 километра в час

МВР осигурява строг контрол

Солена глоба за джигит карал с 132 километра в час | StandartNews.com

Глоба от 9550 лв. ще бъде наложена на водач на БМВ с пазарджишка регистрация, който е бил засечен да шофира със 132 км/час в населено място. На нарушителя ще бъде отнето и свидетелството му за управление на МПС за срок от 3 месеца.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Той уточни, че нарушението е било документирано от мобилна камера на сектор „Пътна полиция" на 10 ноември в района на главната улица на село Гелеменово, през която преминава пътят Пазарджик - Панагюрище.

"При ограничение на скоростта в района на населеното място от 50 км/час водач на беемвето е засечен да шофира със 132 км/час. Това е скорост, близка до максимално допустимата за леки автомобили на магистрала, а не в населено място.

На водача предстои да му бъде отнето свидетелството за управление на МПС за срок от 3 месеца и наложена парична глоба в размер на 950 лева.

Един от основните приоритети на служителите от сектор „Пътна полиция" и районните управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Панагюрище и Велинград е осигуряване на пътната безопасност и намаляване на пътно-транспортния травматизъм.

За да бъдат предотвратени подобни нарушения ежедневно има строг контрол над всички участници в движението по пътищата и особено над водачите на МПС. В помощ на униформените са мобилни и стационарни камери за контрол на скоростните режими, които са използват при оптимално натоварване", обясни Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бай Иван
преди 5 месеца

....И !!! не разбирам, колко е тази солена глоба ! 9550 или 950 ?

Откажи
Бай Гьорги
преди 5 месеца

Малумници брато

Откажи