Сряда,

Шокиращи подробности за разстрела на граничния полицай

От: Стандарт -
2675
Шокиращи подробности за разстрела на граничния полицай
A
A
A

С ловна пушка най-вероятно е застрелян граничният полицай Петър Бъчваров, който загина на българо-турската граница край Елхово снощи.

Експертиза на намерените от българската страна на границата гилзи обаче ще каже с точност какво е било оръжието, с което е стреляно по българския граничар, уточниха от прокуратурата. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, казаха разследващи, пише "24 часа".

 Бъчваров е от Елхово, работи в системата от 7-8 г. и бил отличен служител на Гранична полиция. Той е потомствен полицай - баща му също е бил служител на МВР, а сега работел в общината. Майка му пък е учителка, разказаха местни. Цяло Елхово е потресено и скърби за младия полицай, загинал нелепо на граничната бразда.

Припомняме, че в окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство по чл.116 от НК за убийство на полицейски служител при изпълнение на служебните си задължения. Засега то е срещу неизвестен извършител.

Срещу граничния полицай Бъчваров и служител на МО, с който загиналият е обхождал терена, е била открита канонада от изстрели - те са били поне 10, каза по-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев.

Застреляният граничен полицай край Елхово е насочил фенер към пробив в оградата, за да го огледа и тогава е дошъл фаталният изстрел от турска страна. Военният от патрула не се е оттеглил, както бе съобщено по-рано, а се е прикрил зад джипа, с който е дошъл патрулът и е отвърнал на огъня. Именно той е казал, че е имало 10-15 изстрела.

Трагедията е огромна. Ето кой е убитият полицай 

Зловещи подробности за убития полицай. Демерджиев проговори 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com