СДВР задържа голямо количество наркотици в София

СДВР задържа голямо количество наркотици в София | StandartNews.com

София. Над 3 кг марихуана, 30 грама екстази и над 50 грама амфетамини са били задържани след съвместна операция на Софийска градска прокуратура и СДВР. Това съобщи директорът на СДВР - Младен Маринов, на брифинг на СДВР и прокуратурата в Съдебната палата.

"Операцията е проведена в учебни и питейни заведения, както и в интернет клубовете, където се събират малолетни. Това е стартът на операцията, като в бъдеще ще това ще стане един системен подход. Конкретни случаи, които представляват по-голям интерес, са две групи които се занимават с разпространение на наркотични вещества", обясни Младенов.

Девет деца са задържани, всеки е имал определена роля в групата. "Иззети са над 3 кг марихуана, 30 грама екстази и над 50 грама амфетамини, предназначена за улично разпространение. Образувано е досъдебно производство в Софийска градска прокуратура", обясни още Маринов.

Прокуратурата е образувала 91 дела за разпространение на дрога само за 9 дни, стана ясно от брифинга. Около 87 столични училища са били проверени в София.

На 102 души са наложени различни мерки за неотклонения след проверката. 75 тийнейджъри, разпространяващи дрога, са заловени в късните часове. Четирима са задържани в района на 45 СОУ - един дилър и трима негови клиенти.

Открити са и 20 души, обявени за издирване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай