Разследват катастрофата в Кърджали

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за причиняване на средни телесни повреди при катастрофа в Кърджали

Разследват катастрофата в Кърджали | StandartNews.com

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за причиняване на средни телесни повреди при катастрофа на изхода на Кърджали, станала на 15 ноември към 7,30 часа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. До момента е установено, че при пътнотранспортното произшествие на петима от тях са били причинени средни телесни повреди, а на останалите петима - леки телесни повреди. Под наблюдението на Районна прокуратура-Кърджали се извършват активни процесуално-следствени действия - извършен е оглед на местопроизшествие, предстои разпит на свидетели, назначаване на експертизи и др. за установяване причините за катастрофата.

Инцидентът е възникнал между микробус „Ивеко“, превозващ работници към производствен цех, и лек автомобил – ван, марка „Дачия Докер“, при която са пострадали десет лица. 41-годишният водач на микробус „Ивеко“ предприел неправилна маневра за включване в движението на ул.“Първи май“, отнел предимство и бил ударен от правилно движещ се лек автомобил „Дачия“ с 41-годишен водач. В резултат на удара микробусът, в който пътували работници, се преобърнал странично на пътното платно. В Центъра за спешна помощ са били транспортирани 11 пътници от микробуса, информираха от ОД на МВР Кърджали. По първоначални данни една жена е със счупена ръка и няма тежко пострадали. Тестовете на водачите за алкохол с техническо средство са били с отрицателни резултати. Движението в района на катастрофата не е ограничено. На мястото на произшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай