Предадоха се последните погромаджии от клуб Бесо

Веско Стоянов и Петър Паунов са се явили с адвокат в столичната полиция

Предадоха се последните погромаджии от клуб Бесо | StandartNews.com

Издирваните за погрома в бар “Бесо” Веско Стоянов и Петър Паунов са се предали в столичната полиция.

Те са обвинени в едро хулиганство и не са дали обяснения. Стоянов и Паунов се появили в дирекцията с адвоката си Любомир Таков, който отказа коментар по случая. Не е ясно дали двамата са били в чужбина или в България. 

Наложена е мярка "парична гаранция" от по 2000 лв. на Веско Стоянов и Петър Паунов, съобщи преди малко директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. „След като са се явили в полицията, те са се възползвали от правото си да не дават обяснения пред разследващите органи. Предполагам, че върху тях може би е имало някакъв психологически натиск”, каза още той.

Директорът на СДВР обясни, че са изготвени множество експертизи по случая, има направени разпознавания и събрани свидетелски показания.

Издирват се още двама участници в инцидента. „Уверен съм, че и те ще бъдат установени и ще бъдат привлечени към наказателна отговорност”, заяви старши комисар Хаджиев. Той добави, че още не може да се посочи поръчителят на погрома.

Случаят с погрома в заведението е от 12 август. Тогава мъжете изпочупиха мебели в столичния ресторант. За него стана ясно когато собственикът на заведението Емануил Лазаров пусна записа от охранителна камера. МВР веднага започна разследване по случая.

Тогава беше задържан съдружникът му Красен Кръстев, с когото имат конфликт около общия си бизнес. Кръстев беше пуснат без обвинение. След това бяха задържани Цвятко Цветков и Сергей Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай