Събота,

Повдигнаха обвинения на 4 задържани от "Христо Ботев"

От: Стандарт -
Повдигнаха обвинения на 4 задържани от "Христо Ботев"
A
A
A

Днес, 3 септември 2019 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица от столичния квартал „Христо Ботев“ за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и разпространение на наркотици на територията на София, съобщиха от прокуратурата.

Те бяха задържани на 2 септември 2019 г. при мащабни съвместни действия на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Според събраните доказателства групата е действала от началото на 2016 г.

Предоставяла е парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани. Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани (в т.ч. техните семейства) и физически малтретирани. Установени са длъжници, на които участници в групата са нанесли средни и леки телесни повреди.

Един от тях е бил бит с метална палка и удрян с бетонен бордюр. Събрани са доказателства, че участниците в групата за разпространявали наркотици в различни райони на столицата. На 4 септември 2019 г. Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за двама от участниците в групата.

Те са в родствена връзка (братя), като по-възрастният от тях е ръководел пресъпната структура. На друг участник в групата е определена мярка за неотклонение „Подписка“, а четвъртият (който е син на ръководителя на групата) за момента е без мярка за неотклонение.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички