Полицаи следили Йоско в Солун цяла седмица

Полицаи следили Йоско в Солун цяла седмица | StandartNews.com

София. Полицаи от България и Гърция са следили повече от седмица Йосиф Йосифов-Йоско, научи "Стандарт". Известният апаш, който се слави като страшилището на подземния свят, беше закопчан при спецакция на нашата полиция и колегите им от южната ни съседка в Солун.

Той бе обявен за общодържавно издирване през юни 2010 г., а през 2012 г. е издадена европейска заповед за ареста му и е обявен за международно издирване от Интерпол.

Срещу него има досъдебни производства за извършени тежки престъпления.

Заедно с белезници се озовали още трима българи. В жилището, което обитавали четиримата, са открити пистолети, бронежилетки, маски, уреди за нощно виждане, за заглушаване на мобилни честоти.

Йоско е разследван по дело за организирана престъпна група, търгувала с дрога.

Той бе обвинен като тартор на банда от 10-ина души, разпространявала амфетамин, марихуана, кокаин и хероин в два софийски квартала, Костинброд, Своге и околните им села. Според прокуратурата наркомрежата действала близо 2 години и половина. Преди години криминалистите смятаха, че той има пръст и в убийството на Филип Найденов - Фатик през 2003 година. Йосифов беше и съден и оправдан за убийството на изчезналия хърватски килър Иван Може.

На Йоско Костинбродския се приписват също и отвличането на сина на Венци Стефанов, както и неуспешният опит за убийство на висаджията Николай Цветин - Близнака в тогавашния ресторант "Пчела" срещу хотел "Кемпински".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай